BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel nyolcmilliárdba kerül az M8-as autópálya új szakaszának tervezése

A tervezésre váró út Kecskemétet köti majd össze Dunavecsén és Dunaújvároson át az M7-es autópályával.

A mintegy 50 kilométeres, 2x2 sávos M8-as gyorsforgalmi út Kecskemétet köti majd össze Dunavecsén és Dunaújvároson át az M7-es autópályával. A szakaszt négy cég, az Unitef-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., az Utiber Kft. és a Tura-Terv Kft. tervezheti meg közel 7,8 milliárd forintért – írja a magyarepitok.hu.

Fotó: Pixabay (Illusztráció)

A megbízás a kiviteli terveken kívül magába foglalja a környezeti hatástanulmány és tanulmányterv, valamint az engedélyezési tervek készítését is.

Az M8-as Székesfehérvár alatt éri el majd az M7-es autópályát, ide új csomópont épül. Innen tovább már ma is 2x2 sávos út vezet Veszprémig, de cél az osztrák határ elérése Szentgotthárd környékén.

A Dunaújvárosi új Duna híddal együtt már elkészült az M8-asnak egy kis szakasza, amely kapcsolatot teremt az M6-os autópályával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.