A magyarok halfogyasztási szokásaira még mindig jellemző az idényjellegűség. Általában a fontosabb ünnepek alatt szoktak az emberek halat enni, főképp karácsonykor és húsvétkor.
A hazai tógazdaságokban a haltermelés mennyisége 22 541 tonna volt tavaly.
A legkedveltebb halfajta továbbra is a ponty maradt,
a tógazdaságokban termelt étkezési halak 79,5 százalékát ez tette ki. Az amur a lehalászott étkezési célú mennyiség 3,3 százalékát, a busa a 9,5 százalékát adta. Az étkezési méretű értékes ragadozóhalak (csuka, harcsa, süllő) lehalászott mennyisége 328 tonna volt, a tavalyelőttinél 15 százalékkal több.
Az AKI jelentése szerint a hazai fogyasztók továbbra is leginkább a húsvéti és karácsonyi időszakban vásárolnak halat.
A lakosság jellemzően a 1,5-2 kilogrammos pontyot keresi,
és a kereskedői elvárások is ezt az átlagsúlyt tartják ideálisnak a gazdaságos feldolgozáshoz – emelte ki a Magyar Hírlap.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.