BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási a korrupció a lottó körül, felfüggesztették a működést

A Fülöp-szigeteki elnök felfüggesztette az állami szerencsejáték-szervező cég működését

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök elrendelte az állami szerencsejáték-szervező cég tevékenységének határozatlan időre történő felfüggesztését, mert olyan jelentéseket kapott, miszerint óriási a korrupció a jótékonysági célú szervezetnél – jelentette be szombaton az elnök szóvivője.

A PCSO állami cég szervezi az országos és kisvárosi lottókat, valamint egyéb szerencsejátékokat, azok bevételeiből pedig egészségügyi és jótékonysági programokat finanszíroznak. Azonnali hatállyal felfüggesztették a PCSO által kiadott koncessziós engedélyeket is – közölte a szóvivő.

Az elnök jelentéseket kapott arról, hogy a PCSO-nál „hatalmas összeesküvéseket szőttek a kormány becsapására, jogos részesedésétől való megfosztására, ezáltal elzárva a lakosságot a számára létfontosságú szolgáltatásoktól” – mondta. „Az elnököt felháborították ezeknek a tolvaj gazembereknek a machinációi, kielégíthetetlen mohósága és jóvátehetetlen bűnei” – tette hozzá.

A PCSO kioszkjait a rendőrség és a hadsereg segítségével zárják be országszerte.

Duterte már márciusban elbocsátotta a PCSO vezérigazgatóját, miután egy kongresszusi vizsgálat megállapította, hogy súlyos visszaélések történtek az állami cégnél. Ígérete szerint most további vizsgálatokat fognak elvégezni.

A PCSO vezetése fogadkozott szombaton, hogy pert indít az elnök ellen intézkedése miatt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.