BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét rengett a föld a Fülöp-szigeteken

Erős, 6,8-as földrengés rázta meg csütörtökön a Fülöp-szigetek déli részét – közölte az amerikai szeizmológiai intézet (USGS).

A földmozgás fészke 37 kilométerre nyugatra volt Davao városától 22 kilométeres mélységben. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.

A térségben a korábbi földrengésekben már meggyengült szerkezetű épületek dőltek össze, köztük egy szálloda is. Joseph Evangelista, Kidapawan városának polgármestere a DZMM rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy az üzlethelyiségeket is magában foglaló szálloda komplexum üresen állt.

Egy megrongálódott épület Kidapawanban
Fotó: EDWIN BADILLES / AFP

Rémült emberek sok más épületből viszont pánikszerűen menekültek az utcákra. „Nagyon erős volt és hosszú ideig tartott (a földrengés). Az emberek pánikba estek” – mondta Maureen Ann Villamor tulunani alpolgármester.

Ez már a harmadik jelentős földrengés Mindanao térségében az elmúlt két hétben. Kedd reggel 6,7-es földrengés rázta meg Mindanao szigetét. Legalább nyolcan vesztették életüket és több mint háromszázan megsebesültek. Október 16-án pedig egy 6,3-as erősségű földrengésben heten meghaltak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.