BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pesterzsébeten emelték a képviselők bérét

Pesterzsébeten megemelték az önkormányzati képviselők bérét, Zugló polgármestere visszavonja a nagy botrányt kavaró rendeletét.

Pesterzsébeten húsz százalékkal megemelték az önkormányzati képviselők bérét, illetve az ellenzéki összefogásból kihátráló Momentum Mozgalom helyére álló Jobbikot városházi pozíciókhoz jutott. Zuglóban Horváth Csaba polgármester az önkormányzat hétfői alakuló ülésén számos döntési jogkört vonna magához – írja a Magyar Nemzet.

Pesterzsébeten a képviselő-testület baloldali többsége a múlt csütörtöki alakuló ülésen húszszázalékos fizetésemelést szavazott meg magának, amivel a képviselők bruttó bére 411 ezer forintra nőtt. Az ellenzéki pártok megszavazták a béremelést, cserébe a Párbeszéd négy, az LMP három, a Jobbik két külsős bizottsági helyet kapott, plusz a Jobbikot még egy tanácsnoki pozícióval is kifizették – írja a lap.

Főváros MTI/Balogh Zoltán

Zuglóban Horváth Csaba szocialista politikus első polgármesteri ténykedéseként további jogköröket akar magához vonni – írja a lap, idézve az atlatszo.hu-t, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy

a szocialista városvezető előterjesztésével a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatát úgy módosítaná, hogy polgármesterként egy személyben döntést hozhatna szinte bármely ügyben, ha a kérdést halaszthatatlannak minősíti. Egy salátarendelet értelmében pedig a közpénzek felhasználásáról és az ingatlanvagyon értékesítéséről is szélesebb körben dönthetne.

„Egyetlen olyan hatáskörről sem tudok, ami többletként lenne megfogalmazva a korábbi szmsz-hez képest. Nekem ez nem tűnt fel” – reagált Horváth az Indexnek, és hozzátette: a jegyzőnek azt a felkérést adta, hogy egy egységes szerkezetű szabályzatot készítsen. Zugló polgármestere hétfő reggeli Facebook-posztjában azt írta: „a közbizalom helyreállítása érdekében” visszavonja a vitatott SZMSZ-módosítást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.