BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb SMA-beteg csecsemőért foghatnak össze az emeberek

Noel kezelésére is pénzgyűjtésbe kezdtek az elkeseredett szülők.

Zente és Levente után egy újabb SMA-betegségben szenvedő kisfiú, Noel kezelésére kezdtek pénzgyűjtésbe – derül a Kicsi Noel – SMA nevű Facebook-posztból. A romániai Bihar megyében élő család alig pár hónapos csecsemője ugyanabban a ritka betegségben szenved, mint Zente és Levente. Noel édesanyja azt írta: legnagyobb álmuk, hogy kisfiukat megmentsék.

https://www.facebook.com/Noel.SMA1/posts/109720967132345

A várandósság alatt nem volt semmi gond, a problémák a szülésnél léptek fel. A köldökzsinór kétszer megtekeredett a nyaka körül, végül az orvosok nyomták ki belőlem a babát. Szegénykémnek teljesen bevérzett az agya, elveszítette az eszméletét is

– mondta el Noel édesanyja a Bumm.sk cikke szerint.

„Igazából nem sok szakorvosi tanácsot kapunk arra nézve, hogy hová fordulhatunk, így mi kutatunk-keresünk megfelelő helyek után.

Voltunk már Brünnben, ahová szeretnénk is visszamenni, illetve Pöstyénben van az ADELI rehabilitációs központ, ahol vállalnák kisfiunk kezelését, de a kéthetes rehabilitáció összege meghaladja a 3000 eurót. Itt megtanítanák arra, hogyan tartsa meg a fejecskéjét, hogyan üljön, majd a később jöhet a járás is. Ez egy igen hosszú és költséges folyamat, amit önerőből nem tudunk kifizetni” – mondta az édesanya.

A romániai Bihar megye egyik kistelepülésén élő család alig pár hónapos csecsemője ugyanabban a ritka betegségben szenved, mint Zente és Levente (a két fiú számára nagyon hamar összejött a pénz a több százmillió forintos kezelésre).

Már történt két csoda itt, nem is olyan messze tőlünk, őszintén szeretném, ha az én kis Noelem lenne az újabb csoda főszereplője! Zente és Levente esélyt kapott, most esélyt kérek Noelnek is

– írja az édesanya a Facebookon. A kisfiút Kolozsváron fogják kezelni, november 5-ére jegyezték elő az első beavatkozásra.

 

Címlapkép: Facebook/Kicsi Noel – SMA 1

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.