BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Évente közel egy egész hetet veszteglünk a budapesti dugóban

Világviszonylatban sem jobb a helyzet, évről évre több időt töltünk a dugóban. Bogota utazói 11 napját veszi el a beállt forgalom évente.

Egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát töltött forgalmi dugóban 2018-ban – derül ki a Inrix kutatóintézet jelentéséből. Ezzel a magyar főváros a harmincadik helyen áll a 38 ország, több mint 200 világvárosát tartalmazó listán – írja az Euronews.

A hírcsatorna arra is rámutat, hogy a helyzet egy év alatt romlott; az autósorban állva eltöltött idő egy év alatt 11 százalékkal nőtt 2017-hez képest.

Európában Róma hozta össze a legmagasabb számot. Az olasz fővárosban átlagosan 272 órát nézte minden egyes autós az előtte veszteglő rendszámát 2018-ban, ami 16 százalékkal több mint az előző évben.

  • Dublinban 246,
  • Párizsban 237,
  • Londonban 227 óra
  • volt az évi dugóban veszteglés átlagos időtartama – és mindenhol rosszabb a helyzet, mint korábban.

    A dugó-világrekorder egyébként a kolumbiai Bogota, ahol „mindenki” 11 és fél napot rostokolt a 365-ből a városi forgalomban.

    Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

    Feltűnő javulást mutat a moszkvai adat. Az orosz főváros állt a lista élén még 2017-ben, egy évre rá viszont csak a 10.

    A csatorna három német városra hívja fel a figyelmet, melynek módszereit érdemes lehet laposan tanulmányozni.

    Mannheimben 21, Wiesbadenben 20, Hannoverben pedig 16 százalékkal csökkent átlagosan az egy év alatt dugókban eltöltött idő hossza.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.