BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

USA: ígéretesnek tűnik sertéspestis ellenszere

Az amerikai kormány és a tudományos szakértők olyan oltást fejlesztettek ki az afrikai sertéspestis ellen, amely az Mikrobiológiai Társaság szerint 100 százalékosan hatékonynak bizonyult.

Az amerikai tudósok által a kormány megbízására készült vakcina különböző koncentrációjú dózisai, amelyeket a vírus genetikailag módosított korábbi törzséből fejlesztettek ki, hatékonyak voltak sertésekben, amikor a beoltás után 28 nappal fertőzték meg őket – adja hírül a Bloomberg.

A járvány komoly problémákat okozott, különösen Kínában. A vakcina egyben segíthet az USA és Kína közti kereskedelmi háború rendezésében is.

Az új ASFV vakcina ígéretesnek tűnik és tökéletes védelmet jelent a jelenleg Ázsiában és Kelet-Európában tomboló járványra

– nyilatkozta mondta Douglas Gladue, a vakcina kifejlesztésével foglalkozó amerikai mezőgazdasági minisztérium vezető kutatója.

Fotó: AFP

A WHO korábban igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, bár Kínában idejekorán szükséghelyzetet hirdettek.

Korai lenne még kongatni a vészharangot a WHO szerint

Korai még nemzetközi egészségügyi vészhelyzetet hirdetni a Kínában megjelent és több országra átterjedő koronavírus miatt – közölte csütörtökön Genfben az Egészségügyi Világszervezet.

Ötven éve foglalkoznak a sertéspestissel, de eddig nem sikerült megoldást találni. Az új, 2017-es járvány meggyorsította a kutatás folyamatát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.