BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Moszkva kifogásolja a szíriai szélsőségesek agresszív viselkedését

Komoly aggodalmát fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai Idlíb tartományban harcoló szélsőségesek agresszivitásával kapcsolatban.

Komoly aggodalmát fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai Idlíb tartományban harcoló szélsőségesek agresszivitásával kapcsolatban török hivatali partnerének, Recep Tayyip Erdogannak – közölte a Kreml sajtószolgálata a két vezető péntek esti, Ankara kezdeményezésére létrejött telefonbeszélgetéséréről.

A figyelem középpontjában ismét az Idlíbben kialakult helyzet állt. Vlagyimir Putyin komoly aggodalmának adott hangot az agresszív csoportosulások folytatódó agresszív lépéseivel kapcsolatban

- állt az orosz elnöki hivatal által kiadott tájékoztatásban.

Fotó: Bakr ALKASEM / AFP

A Kreml szerint „hangsúlyt helyeztek a Szíriai Arab Köztársaság szuverenitásának és területi épségének feltétel nélküli tiszteletben tartására”.

Putyin és Erdogan a moszkvai közlés szerint megállapodott, hogy felélénkítik az Idlíbről a helyi feszültség csökkentése, a fegyvernyugvás megteremtése és a terrorfenyegetés semlegesítése érdekében folytatott kétoldalú tárcaközi konzultációkat. Megerősítették, hogy

a védelmi minisztériumok szintjén folytatott kapcsolattartás „intenzív rendszerben” folytatódik majd.

A két elnök kitért a líbiai rendezés problematikájára. Ezzel kapcsolatban „kiemelésre került” a Berlinben január 19-én megtartott nemzetközi konferencia határozatai következetes végrehajtásának fontossága.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.