BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Százmillióból védekeznek Ferihegyen

Kényszerhelyzeti tervvel és minden szükséges védőfelszereléssel rendelkezik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A koronavírus miatti rendkívüli intézkedésekhez hasonló szigorításokra korábban is volt példa a reptéren.

Csaknem százmillió forint értékű eszközkészlettel rendelkezik a Budapest Airport Zrt. (BUD) egy esetleges egészségügyi vészhelyzet kezelésére

– közölte a társaság a Világgazdaság megkeresésére. Ennek felhasználása az adott rendelkezéseknek megfelelően történik, az anyagokat és a felszereléseket pedig a cég folyamatosan pótolja. A fővárosi repteret üzemetető BUD lapunk kérdésére elmondta, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben eddig több millió forintért rendeltek fertőtlenítőszereket, információs plakátokat és szórólapokat. Az utóbbiakból sok ezer darabot magyar, angol, orosz, kínai és koreai nyelven is kihelyeztek a ferihegyi komplexumban. Hozzátették, hogy az intézkedések jókora munkaerőköltséget is generálnak, ezt egyelőre nem tudják számszerűsíteni.

További eszközbeszerzésen is gondolkodunk, például hőkamerák vásárlásán, de erről a későbbiekben születik majd döntés

– írták.

Forrás: Kallus György/Világgazdaság

Mint kiderült, a BUD egy hő­kamerát tesztel. Egy ilyen berendezés bekerülése hozzávetőleg ötmillió forint. Az utasok testhőmérsékletének megállapítására a társaság egy külsős partnerrel is szerződött, amely manuális hőmérős szűrést végez.

„A Budapest Airport minden pillanatban fel van készülve bármilyen jellegű egészségügyi kényszerhelyzetre. Ehhez rendelkezésre áll egy, a hatóságok által jóváhagyott kényszerhelyzeti terv is. Olyan technológiát és módszereket alkalmazunk, amelyek a legpontosabb adatokat és a legbiztosabb eredményt adják” – fogalmaztak. Múlt hét közepéig a Liszt Ferenc repülőtéren 900 olyan utas szűrését végezték el a koronavírus-járvány miatt, aki közvetlen járattal érkezett Kínából a magyar fővárosba.

 

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai száméban olvasható

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.