BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb magyar került karanténba

Menczer elmondta, hogy az észak-olaszországi Lombardia, Piemont és Veneto tartományban továbbra sem ajánlott elutazni.

Két olasz tartományban: Lombardiában és Piemontóban karantén van, a magyar kormányt informálta egy kamionsofőr – aki a lombardiai karanténban rekedt – hogy jól van, ellátása biztosított. Egy másik magyar sofőr a római nagykövetségen jelentkezett, ő hazajött, nem lázas, de nem érzi jól magát. Müller Cecília országos tisztifőorvos az utóbbi személy karanténba elhelyezését rendelte el és a Szent László Kórházba fogják megfigyelni – közölte Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár.

A Japán mellett egy hajón korábban karanténba zár személyt kedden kórházba szállították és újabb teszteken végeznek el rajta, a másik két magyar, akik a hajón maradtak továbbra is stabil állapotban vannak – tette hozzá.

Menczer Tamás
Forrás: MTI/Kovács Attila

Menczer elmondta, hogy az észak-olaszországi Lombardia, Piemont és Veneto tartományban továbbra sem ajánlott elutazni, a többi tartomány esetében is érdemes mindenkinek mérlegelnie az utazást – tette hozzá. Tenerifével kapcsolatban azt mondta, hogy egy szállodakomplexumot helyeztek karantén alá, mert egy olasz állampolgárnál regisztrálták a vírust.

Vannak magyarok a koronavírus miatt karantén alá vont szállodakomplexumban Tenerifén.

A helyszínen Magyarország tiszteletbeli konzulja nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy magyar állampolgárok is vannak a szállodakomplexumban – mondta Menczer Tamás, de róluk mást nem mondott.

Jelenleg tizenegy európai ország érintett, ami mutatja a helyzet súlyosságát, de a kormány mindent megtesz, hogy ne jusson át a határon

– mondta Menczer, aki szerint továbbra sem tudni magyar koronavírus-fertőzöttről, az Olaszországból hazaérkezett diákcsoport tagjai is tünetmentesek egyelőre.

A szomszédban is már megjelent a koronavírus: Ausztriában két ember fertőződött meg Tirolban, Horvátországban egy fertőzött férfit találtak. Jelenleg egy zágrábi kórház fertőzőosztályán tartják karanténban, az állapota kielégítő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.