BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Filmbe illő ékszerlopás egy fővárosi luxushotelben

Kuvaiti üzletember, meggyanúsított szobalány, eltűnt pénzkötegek és ékszerek – mindez egy budapesti hotelben.

A rendőrség a szobalányt gyanúsította meg az egy éve tartó nyomozás során – írja a Blikk. Az ügy még tavaly kezdődött, amikor a hatvanhárom éves Ahmad Farah egy budapesti luxusszállodában szállt meg.

Elmondása szerint elhelyezte a készpénzt, az értékpapírokat és az ékszekereket a szobájának széfjében, majd vacsorázni ment egy barátjával. Az esti étkezés után visszament ideiglenes lakhelyére, és pénzt szeretett volna magához venni.

Ekkor vette észre, hogy egy jelentős összeg hiányzik a trezorból.

A külföldi vendég egyből rendőrt hívott, bár betörésnek nyomát nem látta, és a mágneskártyáját – amellyel a szobájába be tudott jutni – nem adta ki a kezéből.

Fotó: Pixabay

A Blikknek az üzletember ügyvédje a következőket mondta: a szoba mágneskártyás beléptetőjének adatait a hotel informatikai rendszere rögzítette. Az üzletember távollétében a hotel szobalánya két alkalommal is teljesen indokolatlanul járt dolgozói belépőkártyával a szobában, így okkal lett a lopás gyanúsítottja – véli dr. Beleznay Zsolt.

Az ügyvéd szerint a szállodának kötelessége volna kártérítést fizetnie ügyfelének.

Mint mondja: a szobaszéfben elhelyezett értékekért felelősséggel tartozik a szálloda a napi szobaár ötvenszeres értékéig, csakhogy ezt nem akarják kifizetni. Holott a vagyoni felelősség korlátlan, ha a szálloda központi trezorjában elhelyezett érték tűnik el, vagy ha az alkalmazottnak felróható a vendég kára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.