BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét lezárják a határokat szeptembertől

Gulyás Gergely a kormányinfón beszélt a szigorításokról.

Új szabályokat vezet be a kormány – közölte Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón, a kormány ülése után. Szavai szerint Európában a járvány második hulláma elkezdődött, a friss adatok a március végi számokra emlékeztetnek.

A behurcolás veszélye fennáll

– emelte ki a politikus, ennek fényében hozott intézkedéseket a magyar kormány, biztonságban tudni kell az időseket, a gyermekeket és a gazdaságot is.

A kormány lépett

Szeptember elsejétől külföldi állampolgár nem léphet be, csak indokolt esetben, biztonsági szabályok betartása mellett. Kivételt képeznek a katonai konvojok, a kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazások; a tranzitforgalmat biztosítják a külföldieknek; diplomáciai és hivatali utakra van még lehetőség Gulyás szerint.

A külföldről hazatérő állampolgárokra pedig karantén vár majd.

Fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgár Magyarország területére nem léphet, csak indokolt kivételekkel. A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig – vagy mindaddig, amíg 2 nap különbséggel 2 negatív tesztet nem tudnak bemutatni – karanténba kell vonulniuk – ismertette, jelezve, hogy a fertőzések többségének eredete külföldi. A teszteket Magyarországon kell elvégezni.

Szentkirály Alexandra a Facebook-oldalán számolt be a legfrissebb hírekről:

https://www.facebook.com/alexandraszentkiralyi.gov/posts/189124865935389

A kormány döntése értelmében Kárpátalja 50 lélegeztetőgépet kap Magyarországtól. Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta: a tanévnyitók megtartása nem tiltott, de nem is javasolt. Belföldi osztálykirándulásokra pedig van lehetőség.

A közelgő Bayern München – Sevilla meccsre a szurkolók csak speciális szabályok betartása mellett vehetnek részt. Gulyás Gergely szerint azonban három hét még sok idő, a meccsnézés szabályai még változhatnak.

A kormányinfót tartó Gulyás szintén kérdésre válaszolva elmondta:

tárgyalnak a hitelmoratóriumok meghosszabbításának lehetőségéről.

Előzmények

A kormány ülése után a lakosságnak is beszámolnak pénteken fél öttől a lehetséges szigorításokról.

https://www.facebook.com/alexandraszentkiralyi.gov/posts/189085095939366

Pénteken százharminckettővel nőtt a fertőzöttek száma.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.