BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gulyás: Ha mindenki betartja a szabályokat, nem lesz szükség szigorításra

A miniszter elmondta: a járványügyi szabályokat úgy hozták meg, hogy mindenki dolgozhasson, ez alól az országgyűlés sem kivétel.

Kiemelkedő az állampolgári jogkövetés, a bevezetett szigorításokat mindenki betartotta a kijárási korlátozást és a maszkhasználatot is, ha ezt továbbra is betartja mindenki, akkor nagy eséllyel nem lesz szükség a 30 napra hozott intézkedések meghosszabbítására

– mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta a járvány második hulláma lényegesen súlyosabb, mint az első volt, de lényegesen felkészültebb is az ország.

A járványügyi szabályokat úgy hozták meg, hogy mindenki dolgozhasson,

ez alól az országgyűlés sem kivétel, folytatják a törvényalkotási munkát. A miniszter elmondása szerint a tegnap benyújtott választójogi törvénymódosítás azt a célt szolgálja, hogy a kamupártok ne juthassanak kampánytámogatáshoz, csak azok részesüljenek ilyen támogatásban, akik legalább 50 választókerületben (106 választókerület van) tudnak 500 aláírást gyűjteni, összesen legalább 25 ezret.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Hozzátette, azért kellett most benyújtani ezt a törvénymódosítást, mert a jogszabályok szerint a választás előtti évben már nem lehet hozzányúlni a törvényhez, így erre csak most van lehetőség.

Újságírói kérdésre elmondta, az unió kötött megállapodást a vakcinákról, amely

során Magyarország 6,5 millió vakcinára tarthat igényt 13 milliárd forint értékben, ez az egyetlen hivatalos megállapodás.

Tárgyalások folynak az izraeli, orosz és a kínai vakcinákról is, mert az a cél, hogy a lehető legtöbb oltóanyag álljon rendelkezésre, és a lehető leggyorsabban, de csak olyanok, amelyek biztonságosak – emelte ki a miniszter. Hozzátette, az oltás minden esetben önkéntes és ingyenes lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.