BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt százalékra csökkentik az elviteles ételek áfáját

Orbán Viktor szerint az orvosokra óriási szükség van, így őket kell beoltani először. A vírus elvonulásában a vakcina segíthet csak. Öt százalékra csökkentik az elviteles ételek áfáját – mondta a Kossuth Rádiónak adott interjújában a miniszterelnök.

A kormányfő péntek reggeli rádióinterjújában beszámolt arról, hogyan áll az egészségügyi védekezés, elmondta azt is, hogy az orvosokra óriási szükség van, így először őket kell majd beoltani. Előrevetítette, hogy jövőre több adócsökkentés is jön, illetve, hogy azoknak az államoknak kell gazdasági injekció, ahol nagyon magas az államadósság.

A miniszterelnök úgy nyilatkozott, a gazdasági intézkedések egyik pontjaként az éttermeknek is próbálnak segíteni, így az elviteles ételek áfáját 5 százalékra csökkentik.

A vakcinával kapcsolatban elmondta, az a legfontosabb, hogy minél több adag álljon belőle rendelkezésre, az emberek pedig majd eldöntik, hogy az orosz, az amerikai vagy a kínai formulát választják.

Részletes percről-percre tudósításunkat a kép alatt találják.

Megjelentek a Magyar Közlönyben a szigorítás részletszabályai

Százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírsággal sújtható az a hely, amely nem tartja be a rendeletet.

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth Rádió stúdiójában
Fotó: Illyés Tibor / MTI

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.