BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb egymillió darab favipiravir-hatóanyagú gyógyszer érkezett

Ez a mennyiség megközelítőleg tízezer vírusbeteg sikeres kórházi kezeléséhez és gyógyulásához járulhat majd hozzá – írja Szijjártó Péter.

Újabb egymillió favipiravir hatóanyagú gyógyszer érkezett Magyarországra ezúttal Japánból – tette közzé Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szombaton Facebook-oldalán.

Ez a gyógyszermennyiség megközelítőleg tízezer, tüneteket mutató vírusbeteg sikeres kórházi kezeléséhez és gyógyulásához járulhat majd hozzá

- írja Szijjártó Péter.

Az elmúlt tizenkét napban, főleg annak első és középső harmadában elég rendesen megrángatta a vírus, de odáig nem fajult a dolog, hogy kórházba kelljen mennie – fűzte hozzá a külügyminiszter.

Fotó: facebook.com/szijjarto.peter.official

Azonban sajnos egyre többen vannak, akik a tünetek súlyossága miatt kórházi ellátásra szorulnak, nekik jó hír a gyógyszer érkezése

- írta a miniszter.

Vigyázzunk magunkra és egymásra! – zárta bejegyzését a politikus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.