BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Viseltes Jordan-cipők dollárszázezrekért

Michael Jordan cipői a Bajnokok évszazada című sportaukció sztártételei.

Sportcipők, sneakersek és sportmemorábiliák aukcioná­lá­sá­val bővült a Sotheby's tematikus aukcióinak sora.

Az aukciósház célja új potenciális vásárlók elérése. Szeptemberben rendezték meg az első, Nike termékekre szakosodott Cult Canvas aukciót, ezen több ezer dollárért értékesítettek ritka, limitált példányszámú cipőket és a márkához kapcsolódó ruházatot, kiegészítőket.

December 7-ig egy újabb online aukció fut a témában Bajnokok évszázada címmel.

Fotó: Sotheby's

A sztártétel Michael Jordan magas szárú Air Jordan cipője, amelyet az 1991-es NBA-döntőn viselt.

A becsértéke 500–750 ezer dollár, és a Nike egykori marketingvezetőjének, Sonny Vaccarónak a gyűjteményéből származik. Vaccaro Jordan barátja volt, és ő szerződtette a sztárt a Nike promotálására. Szerinte ez az Air Jordan cipő azt a pillanatot szimbolizálja, amikor Jordan ikon lett. Szerepel rajta a híres Air Jordan-sziluett logó, és a sportoló szignója, de érzékelhető rajta a meccsek nyoma is.

Az árverésen még egy Jordan által használt Nike cipőt ajánl az aukciósház, amelyben 1985–86-ban játszott a sztár.

Az Air Jordan Dunk Sole típusból összesen öt pár készült, és ez az első, amely nyilvános aukcióra kerül. Ennek megfelelően magas, 600–800 ezer dollár a becsértéke. A klasszikus vörös-fehér cipőt a sportág legnagyobb alakja akkor viselte, amikor a sérülése után visszatért. Az aukción a jégkorong, a kosárlabda, a golf és a foci területéről származó sportemléktárgyakat is árvereznek. Széles választékot kínálnak az USA-ban óriási gyűjtőkörrel rendelkező dedikált baseballkártyákból, némelyiket megdöbbentően magas, több százezer dolláros becsértékkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.