BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarországon nem landolhat az Egyesült Királyságból érkező repülőgép

Felfüggesztik az Egyesült Királyságból Magyarországra érkező repülőgép-járatokat az ott azonosított új koronavírus-törzs miatt.

Felfüggesztik az Egyesült Királyságból Magyarországra érkező repülőgép-járatokat az ott azonosított új koronavírus-törzs miatt – írja Facebookon Magyarország Kormánya.

Az Egyesült Királyságból érkező repülőgépek leszállását megtiltják, ez vonatkozik személyi és privát repülőgépekre, a teherszállítás továbbra is akadálymentes

- ismertette Kiss Róbert alezredes hétfőn.

Müller cecília szerint nem lehet kizárni, hogy a brit mutáns vírus bejusson az országba, és ezért függesztették fel a repülőjáratokat. Ezt a mutáns variánst még nem detektálták Magyarországon – tette hozzá.

Fotó: Nicolas Economou/NurPhoto

Azon vannak, hogy megakadályozzák a bejutását. Az új mutáns variáns sokkal gyorsabban tud fertőzni – tette hozzá.

Magyarország csak egy azon országok közül, akik a hétfői hírekre reagálva felfüggesztették az átjárást az Egyesült Királyságból.

Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Ausztria, Svájc, Írorszá, Belgium, Izrael és Kanada is lezárta az átutazsi lehetőségeket Angliából, miután Boris Johnson brit miniszterelnök bejelentette, hogy egy új, az eddigieknél fertőzőbb koronavírus mutációt azonosítottak az országban – írja a Reuters.

Johnson egy vészhelyzeti ülést hívott össze, amelyen az utazási és fuvarozási korlátozásokat tárgyalják át. Ezzel párhuzamosan az EU vezetői is összehívtak egy ülést az üggyel kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.