BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkely Béla szerint platófázisba ért a koronavírus-járvány

Merkely arra hívta fel a figyelmet, hogy amíg a lakosság 60 százaléka nincs beoltva, valamennyi ember veszélyben van.

Úgynevezett platófázisba ért a koronavírus-járvány a csaknem egy hónappal ezelőtt bevezetett korlátozó intézkedéseknek köszönhetően

– közölte a Semmelweis Egyetem rektora kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Merkely Béla szerint a korlátozó intézkedéseket továbbra is érdemes fenntartani, hogy azok a plató elérése, vagyis az esetszámok növekedésének megállítása mellett az esetszámok csökkenését is eredményezzék.

Merkely Béla
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Ez lehetővé tenné, hogy ki lehessen várni, amíg a lakosság jelentős részét beoltják

– tette hozzá.

A koronavírus elleni oltással kapcsolatban Merkely Béla arra hívta fel a figyelmet, hogy

amíg a lakosság 60 százaléka nincs beoltva, valamennyi ember veszélyben van.

A www.vakcinainfo.gov.hu honlapon elérhető regisztráció egyik célja ezért az oltással kapcsolatos bizalom növelése – mondta.

A rektor kitért arra is: a Semmelweis Egyetem klinikáin több mint ötszáz koronavírusos és koronavírus-gyanús beteg fekszik. A hozzátartozók tájékoztatásáért ezért létrehoztak egy információs vonalat, amelyen az általános információk mellett az előre megjelöltek hozzátartozójuk állapotáról is érdeklődhetnek – tudatta Merkely Béla.

Meredeken csökkent a fertőzöttek száma itthon egy nap alatt

Kedden összesen 2219 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 256 367 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.