BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rohamtempóban épül a gigantikus karanténközpont Kínában

A létesítmény több mint 4000 ember befogadására lesz alkalmas.

Előre gyártott szobák ezreivel népesítenek be egy hatalmas mezőt Sicsiacsuang város szomszédságában. Az építőmunkások éjjel-nappal dolgoznak, hogy minél előbb elkészüljön a nagyméretű karanténlétesítmény, melyet a Covid-19 járvány megfékezése céljából hoznak létre – számolt be róla a Yahoo News.

Kína saját bevallása szerint nagyrészt ellenőrzése alatt tartja a vírust, miközben a világ többi részén a betegszámok és halálesetek sok helyen növekednek, és az egészségügyi ellátórendszereknek a járvány mellett túlterheltséggel is meg kell küzdeniük.

Fotó: Yang Shiyao / Xinhua / AFP

Kínában már korábban is bevált módszer volt a szigorú zárlatok elrendelése, és teljes falvak vagy városrészek karanténlétesítménybe költöztetése a járvány terjedésének felszámolására.

A most Sicsiacsuang mellett zajló jelenetek kísértetiesen hasonlítanak arra, amikor egy évvel ezelőtt Vuhanban rögtönzött kórházakat építettek fel néhány nap leforgása alatt. A karanténépületek fürdőszobával, wifivel és légkondicionálóval vannak felszerelve, és biztosítani fogják a kapcsolattartást az azonosított fertőzöttek és hozzátartozóik között.

A létesítmény több mint 4000 ember befogadására lesz alkalmas

– adta hírül a CCTV állami televíziós csatorna.

A munka január 13-án kezdődött, amikor több észak-kínai nagyvárosban szigorú korlátozásokat vezettek be.

Fotó: Yang Shiyao / Xinhua / AFP

A környező Hebej tartományban több mint 20 000 embert helyeztek már karanténba, többségüket központosított létesítményekben.

Az országban fokozott készültség van érvényben, mivel a közelgő holdújévi ünnepség miatt – még az érvényben lévő korlátozások mellett is – jelentős esetszám-növekedést jósolnak a szakemberek

– mondta Wang Bin nemzeti egészségügyi fő tisztviselő.

Bár szervezett ünnepségek a pandémiára tekintettel nem lesznek, városlakók milliói indulnak útnak szülővárosaikba az ünnepre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.