BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szemetesben talált hamis euróval fizetett a boltban egy férfi

Az eset tavaly januárban történt Kazincbarcikán, amikor a 36 éves férfi egy szeméttárolóban talált két darab hamis 100 eurós bankjegyet.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki egy szemetesben talált hamis euróval fizetett egy üzletben, majd a bőséges visszajáróval távozott – olvasható az ügyészség oldalán.

Az eset tavaly januárban történt Kazincbarcikán, amikor a 36 éves férfi egy szeméttárolóban talált két darab hamis 100 eurós bankjegyet.

A férfi tudta, hogy a pénz hamis, ennek ellenére visszament kisvárosába, Edelénybe, ahol egy üzletben kólát vásárolt magának. Bár a hamisítvánnyal fizetett, a pénztáros nem vette észre, hogy nem valódi pénzt kapott, így a férfi több mint 30 ezer forintos visszajáróval távozhatott.

Fotó: Shutterstock

A bankjegyek egyébként síknyomtatással készített hamisítványok voltak, amelyek nem tartalmazták a valódi bankjegyeken lévő biztonsági elemeket. A másik hamis 100 eurós bankjegyet a rendőrség később lefoglalta, így azt a férfi már nem tudta felhasználni sehol.

„Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével és vagyonelkobzással” – írja az ügyészség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.