BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

NNK: megfontolandó a plázák és iskolák ideiglenes bezárása

Az üzletek nyitva tartását egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva.

Újabb szigorításokra lehet szükség a különböző vírusmutációk rendkívül gyors terjedése miatt. Erről beszélt a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában. Galgóczi Ágnes szerint

két hétre be kellene zárni a plázákat és az általános iskolákat is.

Közben az országos tisztifőorvos az MTI-nek megerősítette, azt tervezik, hogy az eddig regisztrált két és fél millió ember húsvét tájékára legalább az első adag vakcinát megkapja.

Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet

„A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például

az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva.

Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat”

– kezdte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.

Galgóczi Ágnes kifejtette, hogy a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. Ez is egy megfontolandó lehetőség lehetne, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsótagozatos osztályok is.

Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná!

- hangsúlyozta a szakember.

Mielőbb szükség van a lakosság védettségére

Müller Cecília Orbán Viktornak is javasolta az oltást, így mutatnának jó példát a lakosságnak. Eddig két és fél millióan regisztráltak, húsvétig beoltanák őket.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.