BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Százmilliókat sikkasztott az OTP régióvezetője

F. Balázs még az otthoni bevásárlást is a bank pénzéből intézte. Az ügyre az OTP Bank belső vizsgálata derített fényt.

Összesen 260 millió forintot sikkasztott el az OTP volt dél-dunántúli régióvezetője, F. Balázs, aki még az otthoni bevásárlást is a bank pénzéből intézte. A 19 vádlott között borászok és luxuséttermek vezetői is vannak, akiknél a férfi a bank pénzén mulatozott – írja a Bors.

Az OTP a VG.hu-val közölte, hogy

F. Balázs sikkasztási ügyére a bank belső vizsgálata derített fényt, és a pénzintézett tette a büntetőfeljelentést is korábbi alkalmazottjával szemben.

A Bors szerint a sok milliós fizetéssel rendelkező bankár még újságra sem volt hajlandó költeni a saját pénzéből, ezért a balatoni nyaralóba minden reggel Pécsről hozta a helyi újságot sofőrje, aki a családi nagybevásárlást is a bank pénzéből intézte a vezetőnek.

A pécsi bankár tulajdonképpen egy feudális hierarchiát épített ki beosztottjai között

– így jellemezte a történteket a Kutas Tamás, a Baranya Megyei Fő­ügyészség szóvivője, aki az elképesztő vádirat részleteitől nyilatkozott a Borsnak. A vádlott arra használta kapcsolatait, hogy rajtuk keresztül pénzt vigyen el az OTP-től. Fiktív számlákat állítottak ki az bank részére, a pénzeket pedig elsikkasztotta.

Sok esetben volt valós szolgáltatás mögötte, mint szállodai és éttermi számlák, de többször előfordult, hogy a vállalkozók juttattak vissza pénzeket.

A bank dél-dunántúli beruházásait végző építési cégek az ő kéréséére túlszámlázott beruházásokból juttattak vissza pénzeket, és a bank pénzén ezekkel a cégekkel végeztette saját lakás és nyaralófelújítását is. A régióvezető beosztottjaitól is pénzt követelt, rávette őket, hogy a munkába járáshoz igényeljenek autójukra útiköltséget, amit minden hónapban le kellett adni neki.

Fotó: Shutterstock

A 260 millió forintból 60 millió forint térült meg, a bankárnál részvényeket, készpénzt és aranytömböket vettek zár alá. F. Balázs az egyik legígéretesebb hazai fiatal közgazdászának számított, amikor 2008-ben 30 évesen kinevezték az OTP Bank dél-dunántúli fiók igazgatójának.

A legnagyobb hazai banknál én vagyok a legfiatalabb régióvezető, ez nagy megtiszteltetés. Sok feladat hárult rám, szeretem a csapatmunkát, erre építek ezután is. Nullától huszonnégy óráig mindenhol a céget képviselem. Sikerre akarom vezetni a csapatot!

– nyilatkozta kinevezésekor a bankár az egyik helyi újságban, az interjúban arról is beszélt, hogy szabadidejében golfozik, vadászik, vitorlázik és síel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.