BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több európai ország is partner lehet a Szputnyik V előállításában

A Szputnyik V oltóanyag még nem engedélyezett az Európai Unióban, de az EMA már megkezdte az ehhez szükséges vizsgálatokat.

Oroszország számos új megállapodást kötött a Szputnyik V koronavírus-vakcinák gyártásáról az Európai Unió több tagállamával – írta az EuroNews.

Orosz források szerint spanyol, francia és német vállalatok is bekapcsolódnak az orosz oltóanyag gyártásába a vakcina EU-s jóváhagyását követően.

Jelenleg is zajlanak további egyeztetések az EU-s országokkal a termelési kapacitás növelése érdekben

– mondta az Orosz Közvetlen Befektetési Alap vezetője, Kirill Dmitrijev.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyását követően a Szputnyik V szállítása gördülékenyen működjön az európai piacon

– tette hozzá.

Fotó: Olga Maltseva / AFP

Az első megállapodást múlt héten az olasz-svájci Adienne gyógyszergyártó jelentette be.

A Szputnyik V oltóanyag még nem engedélyezett az Európai Unióban, de az EMA már megkezdte az ehhez szükséges klinikai és laboratóriumi vizsgálatok lefolytatását.

Ha megkapják az engedélyt, akkor júniustól a tervek szerint 50 millió európai polgár számára elegendő oltóanyagot tudnak biztosítani.

Dmitrijev kihangsúlyozta, hogy azon országok ellátása, melyek az EMA-tól függetlenül már engedélyezték az orosz oltóanyagot – köztük van Magyarország is – már jelenleg is gördülékenyül zajlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.