BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormány őszig meghosszabbítja a veszélyhelyzetet

A javaslat szerint az új vírusvariánsok Európa-szerte terjednek és Magyarországon is jelen vannak, ezért elengedhetetlen a fokozott védekezés.

Törvénymódosító javaslatot nyújtott be a kormány a parlamentnek kedden késő este, mellyel őszig meghosszabbítják a most érvényben lévő veszélyhelyzettel összefüggő intézkedéseket – írja a Magyar Narancs.

A veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányrendeletek hatályát februárban hosszabbították meg 90 nappal, ez május 23-án járna le.

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A lap emlékeztet, hogy az őszi ülésszak az országgyűlési törvény szerint minden év szeptember elsejétől december tizenötödikéig tart, az első ülésnap időpontja a házelnöktől függ. Az elmúlt években az őszi ülésszak első napját nem nagyon tartották meg szeptember 15-e előtt, ez alapján szeptember végén járhatna le az újabb hosszabbítás.

A javaslat indoklása szerint „Magyarország Európa egyik legeredményesebb oltási programjával küzd a koronavírus-világjárvány ellen”, de „az új vírusvariánsok Európa-szerte terjednek és Magyarországon is jelen vannak, ezért elengedhetetlen a fokozott védekezés”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.