BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eddig több mint negyedmillió adag oltást adtak be Debrecenben

Már 150 napja zajlik a koronavírus elleni oltás a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában.

Már 150 napja zajlik a koronavírus elleni oltás a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában, s ennyi idő alatt több mint 250 ezer adag oltóanyagot adtak be

– mondta a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója szerdán az M1-en.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Papp Csaba közölte:

2020. december 27-én, a két ünnep között állították fel az oltóhelyeket, majd idén január 3-án kezdődött meg a vakcinák beadása; először az egészségügyi, majd a szociális intézményekben dolgozókat és ápoltakat oltották be.

Hozzátette, az oltás továbbra is folyik, szerdán 2600 adag vakcinát – Szputnyik „elsőkörös” és „másodkörös” oltásokat – adnak be az intézmény 25 oltóhelyén, főként a második oltásukat felvevők érkeznek.

A friss adatok szerint Magyarországon meghalt 41 beteg, és újabb 213 főnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Összesen 1373 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 148-an vannak lélegeztetőgépen.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.