BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A horvát belügyminiszter szerint kockázatosak a tömeges meccsnézések

Ne szervezzenek tömeges meccsnézéseket a tereken – mondta a miniszter.

Ne szervezzenek tömeges meccsnézéseket a tereken, mert kockázatos!

– figyelmeztetett Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője szombaton, utalva arra, hogy megkezdődött a foci-Eb, és nagyok az elvárások a horvát válogatottal szemben.

A tárcavezető emlékeztetett: továbbra is legfeljebb száz főig lehet látogatni nyilvános rendezvényeket, a vendéglátóhelyek teraszaraira pedig külön szabályozások vonatkoznak. A kávézókban és bárokban tilos a beltéri kiszolgálás, ugyanakkor a válságstáb meghosszabbította a nyitva tartás idejét, a korábbi 23 óra helyett éjfélig.

Fotó: Matteo Ciambelli / NurPhoto / NurPhoto / AFP

Szombattól már védettségi igazolással is lehet látogatni a sport- és kulturális rendezvényeket.

A koncertek és különböző rendezvények szervezői eldönthetik, kérnek-e a látogatóktól védettségi igazolást, mert amennyiben nem, kötelező lesz betartani a szigorú járványügyi intézkedéseket, úgymint a maszk hordása, a távolságtartás betartása és a létszámkorlátozás, vagyis egyetlen vendég tartózkodhat csak négy négyzetméteren – hangsúlyozta a belügyminiszter.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.