BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elsöprő erejű negyedik hullámra készülnek a németek

Kétharmad részük már be is oltatta magát a koronavírus ellen.

Németországban a lakosság kétharmada kapott már legalább egy adagot az új típusú koronavírus okozta betegség elleni védőoltásból – jelentették be szerdán Berlinben.

Jens Spahn egészségügyi miniszter elmondta, hogy a lakosság egészét tekintve a teljes oltással rendelkezők aránya 61,7, a legalább egy adagot kapottaké pedig 66 százalék.

Fotó: Balázs Attila / MTI

Az oltható népességet, azaz a 12 éven felülieket tekintve még eredményesebb az oltási kampány, ebben a körben eddig „négyből három ember választotta az oltás útját”, ami visszavezet „a szabadságba és a normalitásba” – mondta a miniszter.

Lothar Wieler, a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) vezetője kiemelte, hogy a védőoltásokkal sikerült megakadályozni 38 ezer halálesetet, 77 ezer fő kórházi kezelését és 22 ezer ember intenzív kezelést igénylő megbetegedését.

Azonban a járvány még nem ért véget, és a bontakozó negyedik hullámból „fulmináns”, elsöprő erejű járványhullám lehet ősszel, ha nem emelkedik kellőképpen az átoltottság – mondta a szakember.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.