BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába a korlátozások, csak romlott a járványhelyzet Oroszországban

Ennek ellenére az oroszok sikeresnek tartják az intézkedést.

Vlagyimir Putyin október 30-tól november 7-ig rendelt el rendkívüli korlátozást, az emberek még a munkahelyükre se mehettek be, ám ez nem segített a helyzeten. Kedden az eddigi legtöbb halálesetet jelentették a koronavírus miatt Oroszországban – írja a Reuters. Ennek ellenére az oroszok sikeresnek tartják az intézkedést, ugyanis az ellátásra szorulók száma most augusztus óta csökkent először.

A koronavírus-munkacsoport rekordnak számító, 1211 halálos áldozatról számolt be, és 39 160 új megbetegedést jegyzett fel az elmúlt 24 órában.

Mindeközben Szentpétervár elrendelte a kötelező védőoltást a 60 év felettiek és a krónikus betegek számára. A lépés azért is jelentős, mert az orosz hatóságok eddig tartózkodtak a vakcina kötelezővé tételéről, attól tartva, hogy növekszik az ellenállás a Szputnyikkal szemben.

Fotó: DENIS ABRAMOV

A legtöbb régióban már csak a védettséget igazoló QR-kóddal lehet belépni az éttermekbe és még a bevásárlóközpontokba is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.