BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb magyar célozza meg az észak-amerikai kosárlabda ligát

Maronka Zsombor jövő nyáron jelentkezik az NBA játékosbörzéjére.

Maronka Zsombor, a spanyol Badalona kosárlabdázója – ha lesz rá lehetősége – jövő nyáron jelentkezik az észak-amerikai liga (NBA) játékosbörzéjére. Azt tervezi, hogy az Egyesült Államokban folytatja a pályafutását.

Fotó: Koszticsák Szilárd

A 19 éves játékos, aki bekerült a magyar válogatott friss keretébe, az M1 aktuális csatornának azt mondta, ebben klubja is partner lenne, hiszen akkor egy újabb saját nevelésű kosarasuk kerülhetne az NBA-be, valamint a szerződésében szerepel egy kivásárlási ár, így anyagilag is jól járnának. 

Maronka az idény eddigi részét értékelve úgy fogalmazott, nagyon pozitív volt számára ez az időszak, jól kezdte a szezont, ottragadt az első csapatnál. A center poszt kivételével minden pozícióban megfordult, bár fizikálisan van még hova fejlődnie, és tapasztalatot is gyűjtenie kell. 

Klubjával az idei céljuk az, hogy bekerüljenek a négy közé a bajnokságban és az Európa Kupában is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.