BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutálisan növelte a szegények számát a koronavírus

Nem csak egészségügyi, de gazdaági szempontból is komoly pusztítást okozott a vírus.

A koronavírus-járvány csúcsán saját zsebből fizetett egészségügyi kiadások félmilliárdnál is több embert taszítottak a mélyszegénységbe – közölte vasárnap a Világbank és az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A járvány ugyanis nem csak az egészségügyi ellátó rendszer működésében okozott zavarokat, hanem az 1930-as évek óta a legsúlyosabb gazdasági válságot is előidézte, amely miatt sokaknak még nehezebbé vált ellátásuk finanszírozása.

Fotó: Shutterstock

Minden kormánynak azon kell lennie, hogy azonnal helyreállítsa és felgyorsítsa erőfeszítéseit, hogy az emberek hozzáférhessenek az egészségügyi ellátáshoz, anélkül, hogy anyagi következményektől kellene tartaniuk 

– fogalmazott Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója.

Juan Pablo Uribe, a Világbank egészségügyi, táplálkozási és népesedési igazgatója arra hívta fel a figyelmet: a világ kormányainak nehéz döntéseket kell meghozniuk, hogy szűkülő pénzügyi környezetben fenntartsák és növeljék az egészségügyre fordított költségvetési keretet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.