BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Katonákat vezényeltek a londoni kórházakba

Katonákat vezényeltek a londoni kórházakba, hogy segítsék a munkaerőhiánnyal küzdő egészségügyi intézményeket a járvány elleni védekezésben. A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (National Health Service, NHS) orvostanhallgatók bevonását is fontolgatja a személyzeti válság enyhítése érdekében.

Kétszáz katonai alkalmazottat vezényeltek a londoni kórházakba, hogy segítsenek a Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak megbirkózni a bénító munkaerőhiánnyal, mivel a Covid-esetek száma továbbra is magas – írja az inews.

Fotó: PAUL ELLIS / AFP

Negyven katonai orvos a betegellátásban segít majd, százhatvan általános ügyeletes pedig a készletek karbantartásáért, a betegek bejelentkezéséért és az alapvető ellenőrzések elvégzéséért fog felelni.

A védelmi minisztérium közlése szerint a katonai személyzet a következő három hétben állomásozik a kórházakban.

Az NHS orvostanhallgatók alkalmazását is fontolgatja, hogy enyhítse a személyzeti válságot.

A kórházi felvételek december eleje óta meredeken emelkednek az Egyesült Királyságban, Londonban jelenleg négyszer több a napi betegfelvétel, mint decemberben. A fővárosban most négyezren vannak kórházban a koronavírus miatt, decemberben ez a szám ezeregyszáz volt. Lélegeztetőgépen 236 beteg van, a múlt hónapban ez az érték is kevesebb, 190 volt.

Országos szinten az elmúlt hét napban megerősített Covid–19-es esetek száma csaknem 30 százalékkal nőtt az előző héthez képest. A halálozások száma ugyanebben az időszakban több mint 56 százalékkal emelkedett.

A kórházakban bevetett katonai személyzet elsősorban a magasan képzett klinikusok tehermentesítéséért dolgozik, ezért általánosabb, támogató jellegű háttérmunkát fog végezni, de emellett katonai orvosok is segítik majd a járvány elleni védekezést.

A hadsereg a világjárvány során egyébként már több alkalommal is együttműködött az egészségügyi szolgálattal. Jelenleg a fegyveres erők mintegy 1800 katonája támogatja az NHS-t. Katonai mentősöket is bevetettek a mentőszolgálatokkal való együttműködésre, 313-an a walesi, 96-an a skót mentőszolgálatot segítik.

Az NHS az elmúlt hetekben példátlan nyomás alá került a koronavírus újabb hulláma, illetve a munkaerőhiány miatt, így örömmel fogadta a kirendelt erősítést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.