BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint negyvenötezren fertőződtek meg a hétvégén

Százhetvenhat beteg hunyt el.

Az elmúlt három nap alatt összesen 45 407 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 553 405 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 176 többségében idős, krónikus beteg, így a halálozások száma 41 405-re emelkedett – közölte az elmúlt hétvége összesített adatait a koronavirus.gov.hu.

A beoltottak száma 6 363 112 fő, közülük 6 101 699-en már a második, 3 683 719-en pedig már a megerősítő harmadik oltást is felvették.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az aktív fertőzöttek száma 231 601-re emelkedett. 3903 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 150-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak aránya is folyamatosan nő, jelenleg 1 280 399 fő. Az omikron és a február 15-től életbe lépő oltási igazolvány miatt is érdemes kihasználni az oltási akciót, amely februárban is minden csütörtökön, pénteken és szombaton folytatódik – hívta fel a figyelmet a portál.

Az oltásra továbbra is kiemelten várják az oltatlanokat és azokat is, akik 4 hónapnál régebben kapták meg a korábbi oltásukat. Tehát nekik mindenképpen javasolt a megerősítő oltás. A harmadik oltás felvételével ismét 80-90 százalékra emelhető a védettség. A központi oltópontokon továbbra is öt vakcina közül lehet választani.

Februárban is lesz minden csütörtökön, pénteken és szombaton oltási akció a kórházi oltópontokon. Emellett a háziorvosok is folytatják az oltásokat. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.