BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robbanás rázta meg hajnalban Donyecket

A detonáció a helyi televízió szerkesztőségében történt.

Robbanásra ébredtek szerda hajnalban a donyecki lakosok. A detonáció a helyi televízió szerkesztőségében történt

– tudósított a TASZSZ orosz hírügynökség. A körülményeket még vizsgálják, de a tűzszerészek szerint egy házilag készített bomba lehet a bűnös, amelyet szándékosan hajítottak az intézménybe. Az négyemeletes épület jelentősen megrongálódott, sérülteket egyelőre nem jelentettek, de a robbanás hangja még a szomszédos városokba is elért.

Putyin hétfőn jelentette be, hogy elismeri a két szakadár ukrajnai terület: a donyecki és a luhanszki köztársaságok függetlenségét. Szakértők szerint háborús beszédet mondott, amelyben még Ukrajna önálló államiságát is kétségbe vonta.

Elmarad a békéltető csúcstalálkozó

Antony Blinken amerikai külügyminiszter levélben mondta le orosz kollégájával, Szergej Lavrovval tervezett, csütörtöki genfi tárgyalását.

Most, hogy látjuk, az invázió elkezdődik, és Oroszország egyértelműen kinyilvánította, hogy teljesen elutasítja a diplomáciát, jelenleg nincs értelme ennek a találkozónak

– fogalmazott.

Joe Biden amerikai elnök kedden jelentette be, hogy az Egyesült Államok súlyos pénzügyi szankciókat rendelt el orosz bankok és oligarchák ellen.

Fotó: Efrem Lukackij

Tűzszünetet kér az ENSZ

A világ az elmúlt évek legnagyobb globális biztonsági válságával néz szembe az orosz–ukrán konfliktus miatt 

– jelentette ki amerikai idő szerint kedd este New Yorkban Antonio Guterres, az ENSZ főtitkára, aki szerint Oroszország lépései ellentétesek az ENSZ alapokmányával, és halálos csapást mérnek a minszki megállapodásokra, amelyek célja a béke helyreállítása Kelet-Ukrajnában. 

A főtitkár szerint:

ebben a kritikus pillanatban azonnali tűzszünetre és a katonai tevékenységek csökkentésére lenne szükség, csak így lehetne túllépni ezen a veszélyes helyzeten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.