BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szerdán hajnalban havazhat

Szerdán havazással indulhat a nap, de péntektől egyre több napsütés várható országszerte.

A mai nap eleinte erősen felhős lesz az ég, kisebb szitálás, esetleg havas eső is előfordul; majd északnyugat felől csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kisüt a nap. Estétől aztán újabb felhősödés valószínű, és késő estétől északnyugaton, északon havazás kezdődik. Az északnyugati szél megerősödik. 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán hajnalban többfelé havazással vagy havas esővel indulhat a nap, a Tiszántúlon várható elsősorban hó, míg délnyugaton csak néhol lehet csapadék. A délelőtt folyamán azonban északnyugat felől csökkenhet a felhőzet, bár a gyorsan elvonuló felhők záporokat hozhatnak, miközben megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet 5 és 11 fok között lehet – olvasható a köpönyeg.hu közleményében.

Csütörtökön aztán nyugat felől érkezhet szakadozott felhőzet, mely elszórtan esőt, szitálást hozhat. A szél fokozatosan mérséklődik és délnyugatira fordul, miközben -2 és +5 fok között mozoghat a hőmérő.

Fotó: Shutterstock

Pénteken a Dunántúlon már szakadozottabb lesz a felhőzet, így egy kevés napsütés is jöhet, míg a borúsabb keleti, északkeleti területeken kisebb vegyes csapadék előfordulhat. A nappali felmelegedés akár a 9 fokot is elérheti, ám északkeleten ennél több fokkal hidegebb lehet.

Szombaton hajnali záporokkal hidegfront érkezhet, amit többórás napsütés követhet az előrejelzés szerint, felhőátvonulásokkal. Megerősödik az ÉNy-i szél. Marad az 5-10 fokos enyhe idő.

A hetet vasárnap északkeleten, keleten felhős, máshol részben napos idő zárja, zápor csak elvétve alakulhat ki. Reggel 0, délután +7 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.