BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Azonnal visszarendelték a lengyel elnökkel az ukrán határ felé tartó gépet

A repülőgépen utazott Andrzej Duda lengyel elnök.

Azonnali hatállyal felszólították a lengyel kormányzati repülőgépet, hogy térjen vissza Varsóba – írja Twitter-oldalán a Flightradar24.

A gép az ukrán határtól 60 mérföldre található Rzeszówba tartott volna fedélzetén Andrzej Duda lengyel elnökkel. A tweet szerint műszaki problémák miatt hívták vissza a repülőt Varsóba, ahol kényszerleszállást hajtott végre.

Andrzej Duda egy másik géppel indul újból a találkozó helyszínére – mondta el Jakub Kumoch, a lengyel államfő külügyi államtitkára a PAP hírügynökségnek.

Az államfői találkozó programját „kissé módosítják” – tette hozzá.

Fotó: JAAP ARRIENS / AFP

Közben a Joe Bident szállító Air Force One repülőgép péntek 14 órakor leszállt a Rzeszów melletti Jasionka repülőterén. Az amerikai elnök látogatásának célja annak demonstrálása, hogy Washington szolidáris a szövetségeseivel, s az Egyesült Államok egyben ígéretet tett arra, hogy megnyitja kapuit 100 ezer ukrán menekült előtt. Továbbá kijelentette, hogy válaszolni fog, ha Oroszország vegyi fegyvert vetne be az ukrajnai háborúban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.