BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Robbanás volt egy indiai gyógyszergyárban

Robbanás történt egy dél-indiai gyógyszergyárban, ahol ezt követően tűz ütött ki, legalább hat, éjszakai műszakban dolgozó munkás meghalt, 13 másik megsérült – közölte csütörtökön a helyi rendőrség. 

A tűz egy többféle polimer gyártásához használt, szivárgó vegyi anyag miatt keletkezett, amely szerda éjjel robbanást okozott – közölte Rahul Dev Sarma rendőrségi tisztviselő. 

Öt munkás a helyszínen életét vesztette, egy másik pedig az égési sérülésekbe halt bele a kórházban.

Tizenhárom embert szállítottak kórházba nagyon súlyos, 80 százalékos égési sérülésekkel – tette hozzá Sarma. A szivárgás okát vizsgálják – mondta. 

A gyár Akkireddigudemben, egy Ándhra Prades államban lévő faluban található. Médiajelentések szerint két órába telt a tűz eloltása. 

A tűzesetek gyakoriak Indiában, ahol az építési törvényeket és a biztonsági előírásokat gyakran semmibe veszik az építők és a lakosok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.