BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Villámgyors válaszcsapást ígér Putyin

Pórul járhat, aki megpróbál beavatkozni az Ukrajnában zajló eseményekbe az orosz elnök szerint.

Ha valaki kívülről be akar avatkozni az ukrajnai háborúba, és stratégiai fenyegetést hoz létre Oroszország számára,  villámgyors csapásra számíthat – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai szentpétervári törvényhozói tanácskozáson.

Ha bárki kívülről akar beavatkozni az Ukrajnában zajló eseményekbe és fenyegetni akarja Oroszországot, a válaszunk villámgyors lesz

– mondta Putyin, aki azt is közölte, hogy az ehhez szükséges összes döntést meghozta már Oroszország. A hadviselő fél mindezek mellett három norvég diplomatát is kiutasított, sőt a norvég nagykövetet is bekérette az orosz külügyminisztérium, hogy tiltakozzon Oslo azon döntése ellen, amelynek értelmében kiutasították a norvégiai orosz nagykövetség alkalmazottait. 

Fotó: Alexandr Demyanchuk / SPUTNIK / AFP

Az orosz külügyminisztérium azt is kifogásolta, hogy a norvég kormány katonai segítséget nyújt "a kijevi rezsimnek", és "eltussolja az ukrán nacionalisták által Donyec-medence és Ukrajna békés lakossága ellen elkövetett bűncselekményeket". A misszióvezetőnek elmondták, hogy a norvég hatóságok barátságtalan irányvonala komoly károkat okoz a kétoldalú kapcsolatoknak. A nagykövetnek átadták a moszkvai norvég nagykövetség három diplomatáját a kölcsönösség elve alapján nem kívánatos személlyé nyilvánító jegyzéket.

Végezetül Moszkva a brit parlament alsóházának 287 tagjával szemben is szankciókat vezetett be, válaszul a Duma 386 tagjával szemben foganatosított intézkedésekre.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.