BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rejtély: valamiért a levegőben röpköd Putyin atombiztos gépe

Az utóbbi napokban több alkalommal is feltűnt a légtérben a híres „Repülő Kreml”.

Moszkva felett többször is látták a napokban a „Repülő Kremlként” emlegetett IL–80 Maxdome repülőgépet. A légi járműről az a hír járja, hogy ez 

Vlagyimir Putyin atombiztos gépe, amely egy esetleges nukleáris háború esetén készenlétben áll az orosz elnök evakuálására, aki így a levegőből is ki tudná adni a parancsokat

– írja a Daily Mail.

Oroszország egyelőre azzal magyarázza a jelenséget, hogy a gép fel fog lépni a május 9-i, győzelem napi ünnepségen, azonban ez azért különös, mert több mint egy évtizede nem volt látható a nyilvánosság előtt. Vannak, akik szerint a repülő megjelenése szimbolikus üzenet a Nyugatnak.

A „Repülő Kreml” a nevét onnan kapta, hogy képes átalakulni a levegőben mozgó parlamentté, azaz a törvényhozás is megoldható a fedélzetéről.

A járművet sok titok övezi, annyit tudni róla, hogy tele van profi katonai felszereléssel, amelyek a légtérből irányíthatók, rakétái és műholdantennái vannak, ablakai viszont nincsenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.