BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még szigorúbb ellenőrzés alá helyezik Navalnijt

Látogatási és levelezési jogait is korlátozhatják.

Bírói döntés alapján Alekszej Navalnijt egy szigorúbban őrzött börtönbe szállítják, ahol a látogatási és levelezési jogait is korlátozzák

  – közölte kedden a Reuters. Navalnij kabinetfőnöke, Leonyid Volkov elmondta, hogy nincs tudomásuk arról, hova viszik pontosan Navalnijt.

Az orosz ellenzéki vezetőt 2021 februárjában ítélték két és fél éves börtönbüntetésre a feltételes szabadlábra helyezés megsértése miatt, idén március 24-én pedig csalás és a bírói eljárás akadályozása miatt további kilenc év börtönre ítélték. 

Fotó: ALEXANDER NEMENOV

A Kreml legfőbb kritikusa korábban a Moszkvától 119 kilométerre keletre fekvő Pokrovban töltötte büntetését. 

Politikai hálózatát "szélsőséges" jellege miatt a börtönbe kerülése óta nagyrészt felszámolták, vezető segítőit és szervezőit pedig vagy börtönbe zárták, vagy száműzetésbe kényszerítették.

Navalnij két héttel ezelőtt közölte, hogy szélsőséges szervezet létrehozása és a hatóságok elleni gyűlöletkeltés miatt újabb vádat emeltek ellene, melynek értelmében további 15 év börtönbüntetést szabhatnak ki rá. Az ellenzéki vezető szerint az ellene felhozott vádak koholtak, és célja politikai ambícióinak meghiúsítása. 

Navalnij szerint a Meta és a Google Putyin hatalmát erősíti

Alekszej Navalnij kritikával illette a a Google-t és a Metát a reklámok oroszországi leállítása miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.