BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az évszázados aszály miatt egyre több a tűzeset

Hármas szintű kiemelt riasztás van érvényben Kevermesen.

Ötvenhektáros gabonaföldön van tűz a Békés megyei Kevermes határában, az oltásban részt vevők munkagépekkel egy húszhektáros területet le tudtak határolni a tűz terjedése elől – tájékoztatott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Várszegi György elmondta: 

hármas szintű kiemelt riasztás van, a helyszínre a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal együtt nyolc-kilenc jármű érkezett. 

A tűzoltók munkáját a hirtelen megváltozott szélirány nehezíti – tette hozzá.

Fotó: OKF

A Békés Megyei Aratási Koordinációs Bizottság hétfői ülésén elhangzott, hogy Békés megyében egy hét alatt 43 mezőgazdasággal összefüggő, illetve 15 egyéb szabadtéri tűzeset történt, csak a hét végén 23 tűzeset volt. Több helyen gabona égett, de kilenc alkalommal elhagyott tanyán volt tűz.

Vasárnap negyven-ötven hektáron égett a legelő Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó dévaványai túzokrezervátumban. Szintén tegnap délután Egyek térségében csaknem százhúsz hektár területen leégett az aljnövényzet. Péntek este Miskolc külterületén is baj történt, de megakadályozták a lángok továbbterjedését a Jávorkút közelében, ahol mintegy száz hektárnyi területen gyulladt ki a fenyőerdő.

Kigyulladt egy budapesti raktárépület

Mintegy ezer négyzetméteren ég egy földszintes raktárépület tetőszerkezete Budapest XIII. kerületében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.