BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pontonhidakkal pótolják a lebombázott stratégiai fontosságú átkelőt az oroszok

Az ukránok kisebb sikereket is elkönyvelhettek.

Ukrajna sikeresen visszavert több kisebb orosz támadást Donbaszban, Donyeck közelében – számolt be Twitter-oldalán a brit védelmi minisztérium.

Arról is írtak, hogy az orosz erők pontonhidakat építettek, és komprendszert létesítettek Herszon közelében, hogy ezzel pótolják a közelmúltbeli támadásokban megrongálódott Antonovszkij hidat.

Az ukrán hadsereg szerdára virradó éjjel mért csapást Herszon város kulcsfontosságú átkelőjére. Az Antonovszkij híd az oroszok fő utánpótlási vonala volt a Dnyeperen keresztül a régióban, emiatt az ukrán hadsereg nem először indított már támadást ellene. 

Fotó: AFP

A tárca jelentése szerint a megszállt területeken létrehozott hatóságok egyre nagyobb nyomás alatt állnak Moszkva részéről, hogy felkészüljenek az Oroszországhoz való csatlakozásra. Az orosz erők jelenleg ideiglenes polgári-katonai igazgatás alatt állónak minősítette a megszállt területeket.

A helyi adminisztráció gőzerővel készül az év második felére tervezett népszavazásokra, melyen a megszállt területek lakói dönthetnek arról, hogy Oroszországhoz szeretnének-e csatlakozni.

Fokozódik az ukrán nyomás Herszonnál, Harkivot lőtték az oroszok

Jelentős csapást mértek az ukrán légierő gépei az orosz egységekre délen, keleten viszont az oroszok lőttek ki rakétákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.