BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Komoly vádak: Lukasenka szerint Ukrajna rakétákkal lőtte Fehéroroszországot

A belarusz elnök szerint minden irányukba kilőtt ukrán rakétát megsemmisítettek, ám bizonyítékokat nem mutatott be.

Azt állítja Fehéroroszország elnöke, Aljakszandr Lukasenka, hogy Ukrajna három nappal ezelőtt több rakétát is kilőtt Fehéroroszország irányába. Az elnök szerint a légvédelmi egységeik ugyanakkor minden irányukba kilőtt lövedéket megsemmisítettek, mielőtt azok becsapódhattak volna. 

Fotó: AFP

Lukasenka erről a Belta fehérorosz hírügynökségnek beszélt, amit a Reuters hírügynökség szemlézett. A Reuters megjegyezte: Lukasenka semmilyen bizonyítékot nem mutatott be az állítólagos ukrán támadással kapcsolatban, amely nem tűnik éppenséggel életszerűnek abból a szempontból, hogy az ukrán-fehérorosz határon hetek óta viszonylagos nyugalom van, így Ukrajna is a donbaszi háborúra koncentrálhat, amelyben a legfrissebb jelentések szerint nem áll túlságosan jól. 

Súlyos csapás: egy nap alatt három ukrán zászlóaljat roppantottak meg az oroszok

Liszicsanszk mellett óriási veszteségeket szenvedtek el az ukránok.

Lukasenka az interjúban kiemelte: a „támadás” ellenére Fehéroroszország biztosan nem akar háborúzni Ukrajnával, nem terveznek csatlakozni az Oroszország által indított hadműveletekhez. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.