BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kárpátalján néhány óra múlva bezárnak az éttermek

Augusztus 24. és 28. között Kárpátalján – kijevi idő szerint – este 10 és reggel 8 óra között tilos alkoholt, alkoholos tartalmú italt vagy szeszalapú készítményt árusítani, a tiltás a vendéglátóhelyekre is vonatkozik – írja a Kárpáthír, hozzátéve, hogy az intézkedés nem csupán Kárpátaljára, hanem az egész országra érvényes.

Az első napon ráadásul az éttermek, szórakozóhelyek legfeljebb 23 óráig tarthatnak nyitva, és augusztus 25-én reggel 8 óráig Kárpátalja egész területén tiltott a csoportosulás vagy bármilyen tömegrendezvény. Augusztus 24. fontos állami ünnepe Ukrajnának, 1991-ben ugyanis ezen a napon kiáltotta ki az ukrán parlament, hogy elszakad a Szovjetuniótól. 

Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetségének közleménye szerint az USA külügyminisztériumának információi vannak arról, hogy Oroszország a következő napokban fokozza támadásait Ukrajna polgári infrastruktúrája és kormányzati létesítményei ellen, ezért felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy azonnal hagyják el az országot.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.