BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország is részt vesz a Kijevi Kezdeményezésben

Az új formátum keretében a kelet-európai országok segítik Ukrajnát az európai szabadság, függetlenség és biztonság fenntartásában.

Az ukrán kezdeményezésre létrejött Kijevi Kezdeményezés keretében Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia és Szlovákia mellett Magyarország is képviseltette magát – derül ki az ukrán elnöki hivatal tájékoztatásából.

Fotó: president.gov.ua

A kijevi találkozót ukrán részről az elnöki hivatal élén álló Andrij Jermak vezette, aki elmondta, hogy a formátum keretében sikerült elérni az erőfeszítések koordinációját, így havonta videókonferencián vitatják meg a résztvevők a további lépéseket. A találkozón összegyűltek – Magyarország részéről Altusz Kristóf, Novák Katalin államfő diplomáciai segítője – főként a biztonsági kérdéseket vitatták meg és az indokolatlan és igazolhatatlan orosz agresszió elítélése mellett jelezték az ukrán erőfeszítések támogatásának fontosságát az ország területi épségének és szuverenitásának helyreállítása céljából.

Az új formátumhoz a résztvevők reményei szerint mások is csatlakoznak majd, és folytatódik a párbeszéd az együttműködés kérdéseiben és arról is szó esett, hogy Ukrajna az európai szabadságot, szuverenitást és a jövő megválasztásának jogát is védi, nem csupán a sajátját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.