BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezrével evakuálta állampolgárait Kína Ukrajnából

A napokban zajlik a Kínai Kommunista Párt huszadik kongresszusa Pekingben.

A kínai kormány az orosz–ukrán konfliktus eszkalálódása (a háború február 24-i kitörése) óta már több mint 5200 kínai állampolgárt evakuált Ukrajnából – jelentette ki Ma Csaohszü kínai külügyminiszter-helyettes csütörtökön a Kínai Kommunista Párt (KKP) 20. kongresszusának pekingi ülésszakán tartott sajtótájékoztatón – írta meg a TASZSZ orosz hírügynökség.

helping hand of china, map of china in hand on dark background, helping hand of china, map of china in hand on dark background
Fotó: Nikolay Ponomarenko / Getty Images

Miután az ukrajnai feszültség elmélyült, diplomatáink, akik a KKP Központi Bizottságának döntéseivel és utasításaival összhangban cselekedtek, azonnal evakuálták több mint 5200 honfitársunkat. Mindannyian egészségesen és sértetlenül tértek haza – ismertette a diplomata.

A Kínai Kommunista Párt huszadik kongresszusa október 16-án vette kezdetét az ország fővárosában, Pekingben.

A rendezvénysorozat részében a KKP Központi Bizottságának és a KKP Központi Fegyelmi Ellenőrző Bizottságának tagjait választják meg a következő ciklusra. A tervek szerint módosítani fogják a párt alapszabályát is. A pártkongresszus október 22-én fejeződik be, ezt követően az új Központi Bizottság első plenáris ülését rendezik, amelyen megválasztják a főtitkárt, valamint megújítják a Politikai Hivatal és az Állandó Bizottság összetételét.

Tajvan szerint Hszi a kínai nép bűnöse lenne, ha háborút indítana

Kína az elmúlt két évben egyre nagyobb nyomást gyakorol Tajvanra.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.