BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Belebukott a poggyászlopásba a Biden-kormány tisztségviselője

Sam Brinton egy héttel azután lépett ki, hogy a republikánus képviselők a lemondását követelték.

Az energiaügyi minisztérium korábbi tisztségviselője, Sam Brinton már nem dolgozik a minisztériumnál – közölték a Washington Examiner nevű hírportál megkeresésére.

sam brinton
Fotó: Flickr

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Brinton lemondott, vagy elbocsátották.

A Biden-adminisztráció energiaügyi minisztériumának tisztségviselője ellen két különálló esetben is vádat emeltek, mert bőröndöket lopott el az Egyesült Államok repülőterein. 

Brinton a kiégett fűtőelemek és hulladékok elhelyezéséért felelős helyettes államtitkár volt a minisztérium atomenergetikai hivatalában. A nyíltan genderfluid – vagyis nembináris nemi identitású – személy állítólag csomagokat lopott el a Las Vegas-i Harry Reid és a Minneapolis-Saint Paul nemzetközi repülőtérről. 

A bőröndök és a bennük lévő tárgyak egyenként több mint 2000 dollár értékűek voltak.

A volt tisztségviselőt feltételezett elkövetőként azonosították Las Vegasban, miután a bűnüldöző szervek vádemelést jelentettek be Minnesotában, annak ellenére, hogy az állítólagos lopás először július 6-án történt Las Vegasban. Egy helyi nyomozó állította, hogy az elkövetőnek egy szivárványszínű atomszimbólum volt a pólóján, amely megerősítette Brinton személyazonosságát, akit később hasonló öltözékben lehetett látni a közösségi médiában.

Brinton egy héttel azután lépett ki, hogy a republikánus képviselők a lemondását követelték. Az év elején került a címlapokra, miután a Twitteren azt írta, hogy „az egyik, ha nem a legelső nyíltan genderfluid személy lett a szövetségi kormányzat vezetésében”. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.