BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bekeményített Brassó: immár a harmadik környezetszennyező gyárat zárják be

A város vezetése 2030-ig 55 százalékkal csökkentené a légszennyezést, 2050-re Brassó klímasemlegessé válna.

Újabb, már a harmadik környezetszennyező cégnek vonták be a környezetvédelmi engedélyét az erdélyi Brassóban – jelentette be pénteken Allen Coliban polgármester.

környezetszennyező gyár
Fotó: Shutterstock (illusztráció)

Pénteken egy mészgyártó cégnek vonták be a környezetvédelmi engedélyét Brassóban, így a vállalat kénytelen lesz kiköltözni a lakott területről az ipari övezetbe – írta közösségi oldalán az elöljáró.

Ez a harmadik környezetszennyező cég, amelyet arra kényszerít a városvezetés, hogy elhagyja a turizmusáról híres települést, korábban két aszfaltburkolat-keverő állomással jártak el hasonlóan.

A környezetvédelmi hatóságok a polgármesteri hivatal kérésére nem hosszabbították meg a szakhatósági engedélyt, amelyet a cégnek ebben a hónapban kellett megújítania – írja az Economedia.ro gazdasági portál. A polgármesteri hivatal kérésében azt írta, lakossági panaszra jár el, mivel a levegőt szennyező gyár lakóövezetben van, ahol az általános városrendezési terv szerint tilos ilyen jellegű tevékenységet folytatni. Az üzemnek ipari övezetbe kell költöznie – hangsúlyozták.

A Kárpátok lábánál található romániai város vezetése 2030-ig 55 százalékkal csökkentené a légszennyezést, 2050-re pedig klímasemlegessé válna: a városvezetés nemrég jelentette be, hogy 35 hektáron épít napelemparkot a közintézmények és közterek energiaellátásának biztosításához.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.