BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Donald Trump Ohióba látogat

Donald Trump gyorsan kapcsolt, szerdán már Ohióban is termett, ahol helyi tisztviselőkkel és a február 3-i balesetben érintett lakosokkal találkozik.

Donald Trump várhatóan szerdán találkozik Ohióban helyi tisztviselőkkel és a február 3-i balesetben érintett lakosokkal.

Former President Donald Trump Rallies For Marco Rubio In Florida
Fotó: Joe Raedle / Getty Images

Mint ismert, a hónap elején veszélyes vegyi anyagok jutottak a levegőbe és a talajba az Ohio és Pennsylvania határához közeli, mintegy 4700 lakosú településen, ami miatt evakuálták a várost. A hatóságok ugyanis szándékosan eresztették ki a tartálykocsik tartalmát, hogy megakadályozzák a robbanást.

A szövetségi és állami hatóságok, valamint a Norfolk Southern vasúttársaság ígéretet tett, hogy mindent megtesznek a helyszín megtisztítása és a lakosok biztonságának garantálása érdekében, beleértve egy kórház felállítását, valamint a szennyezett talaj és víz eltávolítását is.

A baleset következtében sok panasz érte Pete Buttigieg amerikai közlekedési minisztert, mivel állítólag nem tett meg minden elvárható intézkedést a balesetet közvetlenül követően.

A volt elnök, aki most megpróbálja felpörgetni 2024-es választási kampányát, azt állítja, hogy már látogatásának múlt heti puszta bejelentése is szövetségi intézkedésekhez vezetett az érintett lakosok megsegítésére. 
Joe Biden elnök is igyekszik megmutatni, hogy foglalkozik a katasztrófahelyzettel.

Keddi lengyelországi útja során öt alkalommal telefonált, hogy tájékozódjon a kisiklásról és arról, hogy a Környezetvédelmi Ügynökség hogyan vonja felelősségre a Norfolk Southernt

 – közölte a Fehér Ház.
Trump mindkét utóbbi elnökválasztáson 8 százalékponttal nyerte el Ohió államot, a munkások lakta Columbiana megye pedig – ahol a vonat kisiklott – 2016-ban 69 százalékos, 2020-ban pedig 72 százalékos arányban szavazott rá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.