Egy ősi ital újult meg – mondta a VG Podcastnek a Beerporn főszerkesztője, Knap Gábor, aki szerint
a kisüzemi, kézműves sörök elterjedésével a minőségi magyar bor újjászületéséhez hasonló folyamat játszódik le.
Mára sörkóstolókon, sörfesztiválokon és sörvacsorákon kínálják a menühöz igazított nedűiket a kisüzemi sörfőzők. A hagyományos sörtől sokszor jelentősen eltérő élményt adó italok számtalan fogyasztót csábítottak be a sörözés világába.
A rossz gazdasági helyzet a kisüzemek büdzséjét is megtépázza.
Az elszálló energia- és alapanyagárak jelentősen megdobják a sörgyártás költségeit, arról nem is beszélve, hogy a kézműves sörök rendszerint magas minőségű, sokszor importgyümölcsök, fűszerek hozzáadásával készülnek.
Knap Gábor szerint az ukrajnai háború miatt az üvegek ára is az egekbe emelkedett, és a vendéglátásban taroló csődhullám sokszor a kisüzemek értékesítési lehetőségeit szűkíti be. Ugyanakkor pontosan a nehéz gazdasági helyzet miatt mérsékelt áremeléssel próbálnak túlélni a sörfőzdék.
Keresse a VG Podcastet a kedvenc alkalmazásán!Spotify: VG Podcast Anchor: VG Podcast Google Podcasts: VG Podcast Radio Public: VG Podcast Breaker: VG Podcast |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.